Search by Keyword

Hop

Великобритания  e рай за всеки любопитен турист. С богата история, тази бивша могъща империя е запазила много архитектурни и исторически забележителности, археологически паметници и много други атракции. Известният Биг Бен и Тауър Бридж, загадъчните Лох Нес и Стоунхендж, красивият Бъкингамски дворец и Уестминстърското абатство, са част от английските забележителностите със световна слава, привличащи туристи от цял свят и превърнали я в една от най-популярните туристически дестинации.

Ливерпул е най-предпочитаната дестинация за почитателите на Бийтълс, къто там има много запомнящи се места, посветени на известената четворка. Културният туризъм ще Ви срещне с известни писатели като Агата Кристи, Артър Конан Дойл и единствения музей в света посветен на литературния му герой – добре познатия Шерлок Холмс. Любителите на доброто старо уиски, непременно трябва да посетят Единбург, за да пийнат по чашка. Суровите шотландци в национални поли ще ви посвирят на гайди и ще ви покажат красивите замъци в живописната Езерна област.

Климатът във Великобритания е по-топъл и мек, отколкото на други места от същите  географски ширини, благодарение на топлото течение Гълфстрийм. В северната част на страната е по-дъждовно и студено. Температури под нулата са много рядко явление, предимно в планините.

Великобритания е островна държава, свързана с континенталната част на Франция чрез тунела Ламанша. Има и ферибот, за тези които предпочитат морския туризъм. Ширината на пролива е 35 км, а пътуването отнема около 2 часа.

Лондон – британската столица, ще Ви удиви с многобройните двуетажните автобуси, старинните червени телефонни кабини и готическата архитектура. Тук, за радост на туристите, на всяка крачка има исторически забележителности  - Катедралата Сейнт Пол, Тауър Бридж, Шекспировият театър „Глоуб“ и др.

^^^

В страната има пет ски курорта: – Glenshee е най-големият от тях, Nevis Range - най-високият, Glencoe - най-живописното и популярно място за ски, Cairngorm - разполага с 22 много предизвикателни писти, 12 лифта, Lecht е най-малкият ски курорт, но пък разполага с прекрасен парк за ски и сноуборд експерти.

Популярните морски и спа курорти в страната се славят с термални извори, мек климат и свеж морски въздух. Привържениците на SPA-туризма могат да избират - Bra, Брайтън, Борнемут, Нюпорт, Ийстбърн и др. Луксозни хотели, чудесно обслужване и отлични лечебни процедури може да получите във всички курорти.

Многобройните забележителности на страната включват великолепните замъци – Гламис, Карнарвън, Лийдс, Рочестър, Стърлинг, Харлех  - най-старите сгради с история, датираща от векове. В някои замъци, освен обичайните екскурзионни обиколки, на туристите се предлага и участие в лов със соколи и игра на голф.

За да е комфортен престоя Ви в Англия има голям избор от луксозни хотели в централните части на градовете. Настаняване в икономични хотели, обаче по никакъв начин няма да повлияе на нивото на обслужване.

Всяка година повече от 21 милиона туристи посещават Великобритания. Голяма част от тях са любители на спорта. В страната редовно се провеждат турнири на високо ниво по  популярни видове спорт като футбол, конни надбягвания, голф, тенис.


© BALCON DEL MUNDO. All Rights Reserved